Ved verdens ende

En personlig rejseskildring fra Jamalhalvøen

Bogen er desværre udsolgt - men kan købes som ebog.


I 2001 rejste Gerner Thomsen til Jamal, en halvø i Sibirien nord for polarcirklen. Her blev mødet med nomadefamilier, der med få undtagelser lever på samme måde, som deres forfædre har gjort i århundreder, så overvældende, at Gerner siden er vendt tilbage adskillige gange.

På nenetsisk betyder Jamal »ved verdens ende«, hvilket er noget nær den perfekte beskrivelse af den følelse, som enhver rejsende uvilkårligt vil få ved et besøg i dette unikke nomadeland. Det er ikke en følelse af at være helt alene – for det er man kun sjældent – men en oplevelse af at være tæt på ét af verdens få, oprindelige og ægte nomadefolk, som bor i deres telte og driver rener rundt på tundraen året rundt. Det er en verden, som kun få kender eksistensen af, og hvor man lever under barske naturbetingelser på grænsen af det mulige.

Unikt indblik i livet på den Sibiriske tundra 
I "Ved Verdens Ende" 
følger vi Gerner Thomsen på hans mange rejser rundt på Jamalhalvøen de sidste 15 år. Vi får lov at komme med helt indenfor i nomadernes telte og får et unikt indblik i de mange traditioner, som har overlevet herude på den sibiriske tundra mere end 2000 kilometer nordøst for Moskva.

Uddrag af anmeldelse i Globen - rejsemagasin for De berejstes klub:

Sproget er letlæst, mundret og ikke uden humor og selvironi. Fotografierne er i særklasse - og siger ligeså meget som teksten. Det er en tung bog at sidde med, da papiret er af god kvalitet, hvilket giver fotografierne glans og stor skønhed. 


Politiken Bøger: 
Flot og stringent rapport fra det nordlige Sibirien - 4 hjerter

Genre: 

Price: 

149,00 kr.

ISBN: 

9788793063563

Lignende bøger

Verden skal opleves

299,00 kr.
Når vi besøger fremmede kulturer og lande, hvor tingene gøres på andre måder, end vi gør i Europa, udfordres vi på vores personlige værdier og på, at vi ikke har patent på det gode liv.Det gode

Oplev Island

279,00 kr.
Denne samling på 16 rejseessays repræsenterer et udvalg af rejser til Island, hvor jeg mere end noget andet sted i verden oplever, at nuet får 

Forfatter

Gerner Thomsen

Gerner Thomsen (f. 1969) er rejseskribent, fotograf og foredragsholder.

Er uddannet forstkandidat og arbejder til daglig som it-konsulent. Hans fascination af Rusland og det tidligere Sovjetunionen har indtil videre bragt ham på 39 rejser østpå, hvor han har opsøgt alt lige fra Kamtjatkas rygende vulkaner og Centralasiens bjergområder til sibiriske landsbyer i -58 grader.