Befri os fra DET ONDE

En ungdomsroman om krig, ondskab, venskab og kærlighed. Titusinder af børn og unge under 16 år bliver hvert år lokket eller bortført fra deres familier af oprørsbevægelser for at blive radikaliseret som krigere og terrorister. 

Men hvordan kan det overhovedet lade sig gøre, at velfungerende unge bliver brutale krigere og terrorister, og hvilke konsekvenser har det for de unge? Dette behandler Peter Kramhøfts ungdomsroman Befri os fra DET ONDE. Romanen er fiktion, men den bygger på omfattende research og forfatterens personlige oplevelser i Asien, Mellemøsten og Afrika.                                                                                                     

 

Ondskab, venskab og kærlighed

Befri os fra DET ONDE fortæller om de forfærdelige overgreb, disse kidnappede børn og unge udsættes for. Hvad det gør ved dem at blive hjernevasket og oplært til at slå ihjel, og hvilke konsekvenser det har for dem senere i deres liv, hvis de overlever. Men Peter Kramhøfts roman handler ikke kun om krig og ondskab. Den fortæller også en historie om venskab og kærlighed mellem unge på tværs af kontinenter og kulturer, og om en landsby i Afrika syd for Sahara, hvor befolkningen opretholder livsglæden og modet til at kæmpe for et bedre liv trods fattigdom, krige og naturkatastrofer.

 

To teenagepigers skæbne

Historien begynder, da den danske pige, Leona, sammen med sin farfar kører fra lufthavnen til banegården i den afrikanske storby. Fra taxavinduet ser hun fattigdom og nød veksle med rigdom og skønhed, og hun betages af det pulserende liv i gaderne. Hun glæder sig til om lidt at skulle køre med tog tværs over savannen for at besøge sin far, som arbejder ude i provinsen. I den anden ende af landet, er teenagepigen Zainab, på vej ud på en mission med en flok børnesoldater. Hun er blevet kidnappet af oprørerne, og i de sidste måneder er hun blevet hjernevasket og trænet i at slå ihjel og torturere uden at tænke på ofrenes lidelser. De to teenagepiger, Zainabs og Leonas skæbner flettes sammen, da oprørerne sprænger det tog i luften, hvor Leona er passager. Leona flygter ud over savannen sammen med en ung afrikansk mand, men de bliver forfulgt af oprørerne, som spreder død og ødelæggelse overalt, hvor de kommer frem. Historien om togattentatet og hovedpersonernes møde med ondskab, venskab og kærlighed under en brændende afrikansk sol bliver fortalt med to forskellige synsvinkler af børnesoldaten Zainab og den danske pige Leona. 

 

 

Genre: 

Pris: 

179,00 kr.

ISBN: 

9788793063907

Forfatter