Danske Kvinder i Mellemøsten

Danske Kvinder i Mellemøsten er en portrætbog om otte danske kvinders liv forskellige steder i Mellemøsten. Personligt og ærligt fortæller kvinderne om glæderne og udfordringerne i deres liv, og om de livsbegivenheder, der førte dem til Mellemøsten.

Kvindernes historier giver et indblik i en ukendt verden, som mange har en forestilling om, men sjældent et reelt indblik i. Bogen forsøger at give svar på, hvorfor man som dansk kvinde vælger at bosætte sig i Mellemøsten, og hvordan det er muligt at leve værdigt og rigt i kulturer og samfund, der i mange henseender virker som lukkede og uværdige for kvinder.

Hver især har kvinderne en stærk, inspirerende og overraskende livshistorie, og fælles for dem er, at de har skabt sig et godt arbejdsliv, har forstået at imødekomme og lade sig inspirere af den lokale kultur og samtidig været i stand til at indgå i positive relationer med lokalbefolkningen.

Så tag med til khat-sessioner i det krigshærgede, smukke Yemen, til universitets- forelæsninger om kønsproblematikker i De Forenede Arabiske Emirater og til intime snakke om sex og for tidlig sædafgang i Palæstina, og bliv klogere på, hvordan det er at være dansk kvinde i Mellemøsten. 

Bogen er skrevet af to danske kvinder, bosat i Dubai, Iben Bjørgulf Antonsen og Sine Sofie Nyholm Friis.

Genre: 

Pris: 

249,00 kr.

ISBN: 

978-87-93063-92-1

Forfatter

Iben Bjørgulf Antonsen

Iben Bjørgulf Antonsen (f. 1987) er cand. public. uddannet journalist fra Aarhus med en bachelorgrad i Internationale Udviklingsstudier samt Kultur- og Sprogmødestudier fra RUC. Hun har været bosat i Dubai fra 2014 til 2017 og har tidligere arbejdet på Det Danske Generalkonsulat og Ambassade i Dubai som kommunikationsansvarlig, på den engelsksprogede avis Gulf News og som freelance journalist. Iben har skrevet alt indhold til bogen.