Den glemte flugt

Etiopien i kejser Haile Selassies tid fra 1930, til han blev styrtet i 1974, var både præget af den enevældige kejsers styring mod et moderne samfund, og af undertrykkelse af anderledes tænkende, som førte til strejker og demonstrationer fra 1950’erne og frem.

Tesfaye Zerfu nød i sin barndom og ungdom godt af, at Haile Selassie lagde stor vægt på, at uddannelsessystemet skulle udvikles og komme til gavn for hele landet. Mange af de studerende, der havde nået universitetsniveau i Addis Abeba dengang, blev sendt til Europa og USA for at videreuddanne sig i forskellige studieretninger. Når de kom hjem til Etiopien igen, havde de ofte nye tanker og viden med sig om demokrati, som de havde oplevet det i de lande, de studerede i. Og det kaldte på ønsker om forandringer på hjemmefronten og blev indledningen til et studenteroprør, som voksede frem overalt i landet. Også Tesfaye Zerfu deltog i oprøret.

Konfrontationen mellem magthaverne og de studerende resulterede i arrestationer, overgreb og død - og mange studerende flygtede for at undgå fængsling eller død. Det gjaldt også Tesfaye Zerfu, som flygtede til nabolandet Sudan og senere videre til Europa og Danmark.

Her har han boet i mere end 40 år og har nu fundet tid til at skrive sin historie om Den glemte flugt - som mange andre etiopiere også blev en del af i forfølgelsens tid. Bogen handler om konsekvenser undervejs af flugten fra sit eget land - og oplevelser på vej til og i Danmark.

Genre: 

Pris: 

199,00 kr.

ISBN: 

9788793709447

Forfatter

Tesfaye Zerfu

Født i 1948 og opvokset i Etiopien, i Negele Borena. Uddannet som evalueringstekniker (blodindsamling og analyseafdelingen i malariabekæmpelse). På Addis Abeba Universitet, fængslet for deltagelse i studenteruroligheder. Flygtede til Sudan og blev FN flygtning i Khartoum. Den etiopiske og sudanske regering nåede til enighed om en flygtningeudveksling, derfor flygtede Tesfaye til Grækenland for at redde sit liv. Videre til Rom, hvor FN gav ham beskyttelse i tre år. I 1974 drog han til Danmark, hvor han blev anerkendt som konventionsflygtning gennem Dansk Flygtningehjælp.