Indenfor Murene

Indenfor Murene

Er dette en roman, er det en debatbog - eller en filosofisk fagbog? Bogen kunne kaldes "en civilisationskritisk diskussionsbog i romanform", og de emner som især diskuteres er dannelse, æstetik, kærlighed og religion, idet hovedpersonen, Annie Aphel, ser en nær forbindelse mellem disse begreber.

Men titlen er ikke en roman, det er en dokumentarisk beretning, og hovedpersonerne - som først og fremmest er Annie og hendes unge nevø Niels-Henrik - er autentiske. Dog er nogle navne, lokaliteter og småting ændret.

Forfatteren, André Nielsen (pseudonym), som er teolog, har skrevet bogen i hele tre bind fordi han har fundet Annies tænkning sympatisk og væsentlig. Det er sket på baggrund af langvarige interviews og materiale leveret af personerne. Og da disse i høj grad har dikteret hvad der skal med, og da forfatteren ikke har megen forstand på deres respektive fag (musikvidenskab og matematik), og derved har haft mulighed for at gøre fremstillingen mere pædagogisk, vil nogle læsere måske føle frustration under læsningen, men romanen vil være meget givende for de læsere, som holder ud.

 

Genre: 

Pris: 

399,00 kr.

ISBN: 

9788793709959

Forfatter

André Nielsen

André Nielsen (forfatter-pseudonym) er født i 1972 og var netop begyndt på en ph.d-afhandling i teologi da han mødte Annie Aphel. Afhandlingen skulle bygge på interviews med religiøse mennesker - i traditionel forstand. Da Annie kalder sig religiøs, men absolut ikke er dette i traditionel forstand, førte samtalerne med Annie til at forfatteren ønskede at skrive en bog om hende og hendes nevø.