Oplev Island

En række essays skrevet af Morten Stender om hans rejser til Island: Denne samling på 16 rejseessays repræsenterer et udvalg af rejser til Island, hvor jeg mere end noget andet sted i verden oplever, at nuet får evighedskarakter.
 
Landet giver mig en følelse af at være født på ny – opladt i krop og sind – allerede når flyet sætter hjulene på jorden i Keflavik, og stewardessen byder: ”Velkomin heim.” Første gang, jeg landede på Island i 1970 efter 1 års ophold i USA, følte jeg, at jeg kom hjem, da jeg steg ud på landingsbanen i Keflavik og fik en stærk trang til at udforske den magiske dragning mod et stort set ukendt land. Følelsen har holdt sig i foreløbigt 45 år, og jeg har i forbindelse med alle mine rejser skrevet under opholdene, eller lige efter jeg kom hjem, mens indtrykkene var friske. Så mine essays repræsenterer også en livsrejse med et voksende eksistentielt fokus.
 
Min intention med denne lille bog er at give mine oplevelser videre, så de eventuelt kan inspirere mine læsere til at tage turen Island rundt. Jeg vil anbefale, at man giver sig god tid, når man rejser til Island. Hvis du har lyst til at medbringe bogen, kan den bruges som en inspirationskilde til at planlægge ruten. I indholdsfortegnelsen er essayene fortløbende nummererede, svarende til en rejse Island rundt mod uret. På kortet kan du følge ruten, hvor oplevelserne har fundet sted.
God rejse!   

 

Genre: 

Pris: 

279,00 kr.

ISBN: 

9788793063198

Forfatter

Morten Stender

Jeg er dybt fascineret af samspillet mellem natur og menneske på Island, og det går som en rød tråd igennem mine essays, som også inddrager historiske facts og fortællinger fra sagalitteraturen.