Rylander - en civiliseret anarkist - et langt liv i kunst og kunstpolitik

Bogen omhandler Hans Christian Rylanders liv, hvorigennem vi føres ind i kunstens verden. I mere end et halvt århundrede har Hans Christian Rylander udfoldet sig både på lærred, i grafik og skulptur og i kunstpolitikken i Danmark.

Nu foreligger endnu et markant værk fra og om Rylander, et bogværk på over 2 kg. Det er ikke for tidligt med en biografi af Hans Christian Rylander, som har rundet de 75 år, for i Rylander - en civiliseret anarkist - et langt liv i kunst og kunstpolitik får læseren en grundig indføring i hans malerkunst, udviklingen af den med fokus på mennesker og dyr - og også hans indflydelse på kunstpolitikken. Mange kulturministre har benyttet sig af hans viden om og indsigt i kunsten igennem forskellige rådsposter. Også hvervet som formand for Decembristerne har Rylander taget på sig.

Rylander - en civiliseret anarkist - et langt liv i kunst og kunstpolitik skildrer hans liv helt fra barndom til i dag ud fra ønsket om at vise, hvor meget han har formået at rumme og udtrykke. En række personligheder i kunstverdenen har tegnet hver deres streg til billedet af en kunstner med indflydelse og tyngde. Bente Scavenius, Torben Weirup, Mai Misfeldt, Nina Damsgaard og mange andre har medvirket til at skabe forståelse for den civiliserede anarkist, som Rylander gerne vil kaldes. 

 

 

Genre: 

Pris: 

398,00 kr.

ISBN: 

978-87-99928-40-8

Andre bøger af samme forfatter

Min fars sidste rejse

179,00 kr.

Inspireret af sin fars rørende og tragikomiske telefonbeskeder besluttede Anne Maria Nissen at udgive en bog om sine oplevelser og erfaringer med sin fars Alzheimer sygdom.

Animatus

250,00 kr.

Philip M. Emrus er taget på en sidste rejse til Firenze. Den verdenskendte palæoantropolog er lige så skarp og åndsfrisk, som han altid har været.

kuldskær

100,00 kr.

Kuldskær er en digtsamling om vinter, mørke, kulde, frost, sne og is.

Heinz i Hitlers Luftwaffe

249,00 kr.

Heinz Wiesenhöfer voksede op i det fremstormende Nazi-Tyskland i 30’erne og blev som soldat i Hitlers Luftwaffe indlemmet i det kolossale militærapparat, da han i 1941 var 19 år og allerede uddanne

Vi har bragt jer til Jorden

229,00 kr.

- en science fiction fortælling for unge og voksne med interesse for universet. Den foregår i år 2021 og nogle år fremad.

Celestial

250,00 kr.

Victor Dibus er anerkendt, vellidt og respekteret af de fleste. Hans intelligens, evner og gode udseende overgås kun af en endnu mere imødekommende og sympatisk personlighed.

Livsglad med Kierkegaard

299,00 kr.

I bogen Livsglad med Kierkegaard - på trods af kræft, depression og døden giver psykolog Ole Aagaard Olsen sin kristne læser en sjældent set praktisk anvendelig

Billedkogebogen - trin for trin

260,00 kr.

Ny sund billedkogebog til alle, som har svært ved at læse. Mange mennesker med læsebesvær eller kognitive vanskeligheder kan have svært ved at lave mad efter almindelige opskrifter.

Sider