SOE OPERATION ANTHROPOID

En bog om attentatet, hvor alt går galt. SS-Obergruppenführer, Reinhard Heydrich, er konstitueret rigsprotektor i Böhmen og Mähren, og han holder protektoratet i et jerngreb. Han føler sig sikker på sin position, ingen i protektoratet tør angribe ham.

Han har en høj status i det nazistiske hierarki. Han er Hitlers yndling, fremtiden tegner lys. Men 27. maj 1942 udsættes Heydrich for et attentat, da han kommer kørende i bil på vej mod slottet Czernin. Herefter følger en tysk efterforskning, der ikke udelukker nogle midler, herunder tortur og henrettelse af mennesker, som i mange tilfælde intet har med attentatet at gøre. I forløbet går en lang række hændelser galt for de to engelsk-uddannede agenter, som har én mission: at udføre et attentat mod Heydrich.

I SOE OPERATION ANTHROPOID følger vi planlægningen, optakten, udførelsen og efterspillet til attentatet. Bogen belyser de forhold, agenterne er underkastet, de situationer, de kommer i - og må klare sig ud af, med Gestapo lige i hælene. Heydrich dør senere, men var det på grund af attentatet, eller var det en tysk konspiration, der udnyttede situationen til at skaffe sig af med en rival i den nazistiske top?

Per Schmidt og Frank Dallgaard, forfatterne til SOE OPERATION ANTHROPOID, har i mange år interesseret sig for 2. verdenskrig. Draget af nysgerrighed for at opnå et indblik i tidsbilledet, nogle af de mange hændelser, lidelserne og de dilemmaer, mennesker kom i under 2. verdenskrig, har forfatterne brugt megen tid på at opsøge information om krigen både i Danmark og i udlandet. Denne bog belyser, hvad Per Schmidt og Frank Dallgaard ser som ret og vrang blandt de mange fakta, og endnu flere myter, som omringer attentatet på SS-Obergruppenführer Reinhard Heydrich. Til hjælp for dette er bogen illustreret med over 200 illustrationer

 

 

Genre: 

Pris: 

249,00 kr.

ISBN: 

9788793063860

Lignende bøger