Ian von Hegner

Ian von Hegner er biofysiker, filosof og futurist med dybtgående interesser indenfor astrobiologi, kosmologi, erkendelsesteori og historie.  Han har bl.a. arbejdet med protocells, cellulær foryngelse, samt erkendelsesteori, og udviklet positionen ’heroical apatheism’.

Han har publiceret artikler i internationale tidsskrifter, samt bøger om videnskabens afgørelse rolle som kulturbærende faktor og dens erkendelsesmæssig betydning i menneskehedens fortid, nutid og fremtid.

Han deler sin fascination af livet og universet i sit forfatterskab, der på en og samme tid er gennemsyret af et krav om analytisk stringens og en sans for undring, de to anspændte, men sameksisterende former for tanke centrale for videnskabelig og filosofisk dannelse.

Hans forfatterskab er ikke præget af konfliktscenarier eller dystopiscenarioer, men tager i stedet udgangspunkt i en dyb optimisme om, at menneskeheden, denne fantastiske opdagelsesrejsende primat, vil fortsætte med at lade videnskaben – destillationen og raffineringen af de ædleste og højeste træk hos menneskeheden – styrke sin biologiske såvel som teknologiske udvikling, åbnende op for fremtidens grænseløse potentiale.