Marta får diagnosticeret cancer, Jane rejser til den anden side af jorden for at finde sig selv, og Liva får friheden til at vælge imellem liv eller død. På forskellige steder i deres liv, der udspiller sig imellem hverdagslivets relationer, tvinges de hver især til at træffe eksistentielle valg.

At leve er at vælge, og uanset hvilke valg vi træffer, vil de være behæftet med tvivl: gjorde vi det rette, det vi kunne, det vi burde? Tvivlen er et grundvilkår i en tilværelse, der som Søren Kierkegaard udtrykte det, forstås baglæns, men må leves forlæns.

Findes som:
Forfatter:
Anne-Pia Jørgensen

På herrens mark ...

En familie med to små børn flytter fra en to-værelses lejlighed i København til en afsidesliggende lille landejendom i Himmerland, som har stået tom i flere år.

Genre:
Findes som:
Forfatter:
Knud Halskov

- Hvorfor skal alle børn og unge måles og vejes hele tiden for at være hurtigt klar til at gå videre i uddannelsessystemet? Må ungdommen ikke have lov til at forfølge dens drømme og gøre det, den har mest lyst til? Sådan spørger forfatteren, Jeppe Thomsen, i forbindelse med udgivelsen af hans første bog, ’Jeppe drømmer om at surfe’.

Findes som:
Forfatter:
Jeppe Thomsen

Politipsykolog debuterer som digter

Bjarne Frøslee Ibsen er efter mange års arbejde som leder af Rigspolitiets Psykologtjeneste og et længerevarende forløb med alvorlig sygdom, blandt andet flere cancerdiagnoser, vendt tilbage til sin ungdomspassion – at skrive digte. Han er netop debuteret som lyriker med digtsamlingen ”Set fra Fanø – surreale sekvenser”.

Genre:
Findes som:
Forfatter:
Bjarne Frøslee Ibsen

Denne bog handler om unødvendig, ødelæggende dumhed. Hvis man nemlig gør noget imod muligheden for at vide bedre, så er man dum.                          

         Hvis bondefødte Mao havde sat sig ind i spurves madvaner, ville tusindvis af menneskeliv være reddet. Hvis Hitler havde sat sig ind i Napoleons mislykkede indtog i Sovjet, vil han måske have vundet sin krig.

Genre:
Findes som:
Forfatter:
John Lindblad Christensen

Morten Alkærsi beretter om sit møde med en ældre mand, som har levet et usædvanligt liv. Hans forældre var handicappede og vakte også af andre grunde opsigt i kvarteret. Han kalder dem for nogle mærkelige mennesker og lægger ikke skjul på, at dette opvæksthjem har påført ham psykiske skader - social fobi og autisme - og at disse kom til at umuliggøre et 'normalt' liv. Han har måttet leve udenfor 'systemet', og det er han taknemmelig for.

Genre:
Findes som:
Forfatter:
Morten Alkærsi

I 1970-erne var tiden moden til at skabe et apparatur, som man længe havde været sikker på, var en teknisk mulighed: et røntgenapparat som gør det muligt at se rigtigt ind i legemer som er uigennemtrængelige for lys - i modsætning til det gamle røntgenbillede, hvor det kun er en projektion

Genre:
Findes som:
Forfatter:
Gert Buschmann

- en bilglad EU-eksperts erindringer

Den efterhånden 78-årige EU-ekspert og Venstremand Peter Vesterdorf mener med en morbid humor, at det er ved at være sidste udkald for at udgive hans meget personlige og åbenhjertige erindringer om sin familie, opvækst og karriere.

Genre:
Findes som:
Forfatter:
Peter Vesterdorf

Forbifarten er en fortælling for børn om en bi, der har det hele - men samtidig er der også noget, den gerne vil finde. Derfor drager den ud i den store, vide verden og bliver i mødet med koen Conni, hunden Spyli og søstjernen Stella klogere på verden og livet og sig selv.

Findes som:
Forfatter:
Kathrine Nørgaard

I 1979 fik den polsk-amerikanske matematiker Berniot Mandelbrot nogle figurer frem på sin computerskærm, som havde det mest besynderlige udseende som nogensinde havde vist sig for menneskeheden. De er blevet kaldt Mandelbrot-mængder, og de er nært forbundet med de såkaldte Julia-mængder. Disse blev første gang beskrevet i 1920-erne, men man kunne dengang ikke komme til at se dem, da de kun kan laves med computer - de blev først synlige i 1970-erne. Det er kurver som ikke er rigtige kurver, og man skulle slet ikke tro at de kan eksistere. Der er næsten 100 billeder i bogen.

Findes som:
Forfatter:
Gert Buschmann

Sider